Terapije

Yumeiho

Yumeiho je terapeutska japanska masaža.
Nastala je spajanjem najboljih istočnjačkih tehnika. Utemeljena je na prirodnom načinu liječenja.
Glavno sredstvo za rad u tretmanu ruke su terapeuta.

yumeiho-terapija-121

Yumeiho terapijom ponovno se uspostavlja narušena simetrija tijela, pravilno držanje, ublažavaju se i uklanjaju bolovi u leđima, vratu te ostalim dijelovima tijela.

Yumeiho se koristi u svrhu opuštanja, prevencije bolesti mišićnoskeletnog sustava, te terapijskog liječenja.

Yumeiho terapijom uspostavljamo ravnomjerno težište tijela i simetriju tijela.

Prikaz promjene težišta tijela

teorija-tezista-tijela

Promjena težišta tijela događa se kada se većina težine tijela prebaci na jednu nogu. Opterećena noga trpi te dolazi do bolova uz iskrivljenje kralježnice. Kad noga ne može više podnositi neravnomjerno raspoređenu težinu tijela, prebacuje većinu težišta tijela na drugu nogu. Kralježnica se još više savija i dobiva izgled slova S. Dolazi do poremećaja u mišićno-koštanom, živčanom, krvožilnom sustavu. Javljaju se problemi s unutarnjim organima, poremećaji cirkulacije, glavobolje…

Kao što vidimo, ako je težište poremećeno, tijelo se napinje, opterećuje više jednu nogu, iskrivljuje i oštećuje kralješnicu a posljedično uzrokuje različite bolesti.

Yumeiho terapijom ponovo se uspostavlja narušena simetrija tijela. Pokušava se ispraviti kompletna postura te pravilno rasporediti težina na lijevu i desnu stranu tijela. To pridonosi nestanku bolova i uživanja u dobrom zdravlju.

Vrlo je velika vjerojatnost da čak i ljudi koji trenutno uživaju u dobrom zdravlju imaju asimetriju tijela koja se sada ne primjećuje. Oni svakodnevno kroče prema bolestima koje bi se mogle izbjeći kada bi se tijelo vratilo u simetriju.

AROMAMASAŽA

Aromamasaža je alternativna terapeutska tehnika koja kombinira prirodnu ljekovitost eteričnih ulja i ljekovitu moć klasične masaže.

Prije početka svake aromamasaže, terapeut obavlja kratki razgovor kako bi dobio podatke o psiho-fizičkom zdravlju klijenta. Na osnovu dobivenih podataka terapeut kombinira eterična ulja sa biljnim uljem i tako dobiva ljekovitu mješavinu za masažu.

Ljekovita mješavina ciljano se pripravlja za svakog klijenta imajući u vidu kemijski sastav eteričnog i baznog ulja a u svrhu olakšavanja ili rješavanja raznih bolesti, tegoba, bolova te nepravilnosti rada hormonalnog, krvožilnog, živčanog i limfnog sustava.

Osim što ima opuštajuće, ljekovito djelovanje na fizičko tijelo, aromamasaža ima blagotvorno djelovanje na mentalnu jasnoću, psihu, emocije te pozitivno pridonosi našem duhovnom stanju.

aromamasaza

Klasična ručna masaža

Dodir je neprocijeniva ljudska vrijednost. Čovjek instiktivno trlja bolni i otečeni dio tijela. Iz toga se i razvio sam koncept masaže.

Počeci masaže datiraju od davnina. Upotrebljavali su je Egipćani, stari Grci i Rimljani, Indijci, Kinezi itd. kao metodu liječenja oboljelih i ozljeđenih. To je sigurno jedan od najstariji oblika liječenja.

Osnivač suvremene masaže i kineziterapije je šveđanin Per Hernik Ling u 18. st. po kojem se cesto naziva
švedska masaža.

Kombinacijom raznih pokreta ruku (glađenja, gnječenja, trljanja…) brzinom izvođenja, smjerovima pokretanja, jačini pritiska, načinu ponavljanja dobivamo različite efekte a tehnike zovemo higijenska, športska, medecinska masaža, limfna drenaža …

Higijenska
Služi njezi tijela u svrhu poboljšanja općeg zdravlja.
Sportska
Sportska masaža u sportu pomaže poboljšanju tjelesnih sposobnosti kod treninga ili natjecanja,te oporavku tijela.
Medicinska
U medicini se masaža primjenjuje kod liječenja različitih oboljenja.
Limfna
Kreirana da potmogne rad limfe.

Masaža utječe povoljno na:

  • duboko opuštanje
  • pobljšanje cirkulacije
  • elminaciju toksina
  • popuštanje napetosti, bolova, ukočenosti
  • riješavanje stresa

Izuzetno je korisna kod osoba dobrog zdravlja kao vid prevencije i očuvanja zdravlja. Redovne masaže ne samo da pozitivno djeluju na naše psiho-fizičko zdravlje, već ta psiho-fizička revitalizacija igra veliku ulogu u tome koliko ćemo dugo ostati zdravi i mladenačkog izgleda.

klasicna-masaza

Kontakt

Josip Gošćak
Yumeiho & Aroma terapeut
email: jgoscak@gmail.com
mob: +385 95 920 55 42
web: www.yumeiho.com.hr


image001

Pošalji upit

Vaše ime*

Email*

Vaša poruka*

Unesite kod u polje ispod.
captcha

Novosti

Gošćak j.d.o.o. Sva prava pridržana.