Yumeiho

Šta je Yumeiho Terapija ?

Yumeiho je terapeutska japanska masaža, nastala spajanjem najboljih istočnjačkih tehnika.
Utemeljena je na prirodnom načinu liječenja, a glavno sredstvo za rad u tretmanu su ruke terapeuta.

yumeiho-terapija-4yumeiho-terapija-1

Yumeiho terapijom ponovno se uspostavlja narušena simetrija tijela, pravilno držanje, te se ublažavaju ili/i uklanjaju bolovi u leđima, vratu i u ostalim dijelovima tijela.

yumeiho-terapija-1yumeiho-terapija-3

Gdje primjenjujemo Yumeiho ?

Yumeiho možemo primjeniti kao masažu ili kao terapiju.

KAO YUMEIHO MASAŽA

Djeluje opuštajuće, regenerativno na cjelokupni organizam i stvara osjećaj ugode…

KAO YUMEIHO TERAPIJA

Yumeiho je nadopuna ortopediji i fizijatriji te se svrstava u područje mišićno skeletne medicine.

Yumeiho terapija ima najveći značaj u preventivnoj medecini. Sprečava deformacije tijela, a time i nastanak tegoba i bolesti, tako da čovjek uživa u što boljem zdravlju.

U praksi se pokazao vrlo uspješnim u otklanjanju mnogih tegoba kao što su:

  • bolovi u mišićima i zglobovima
  • problema sa kralježnicom (diskopatija, uklještenja,skolioza,bolovi u križima…)
  • razlika u dužini nogu, asimetrija koštanog i mišićnog sustava
  • posljedice stresa
  • glavobolje, migrene

yumeiho-primjena

Gdje je nastao?

Masayuki-Saionji
Yumeiho je nastao u Japanu.

Dr. Masayuki Saionji je odabirom najboljih tehnika iz tradicionalnih metoda u Japanu i Kini 1978. g. kreirao novu strukturiranu terapiju:
YUMEIHO TERAPIJU.

1981. osniva Međunarodni institut za preventivnu praktičnu medicinu u Tokyu. Yumeiho se kao službena terapija primjenjuje u Japanu, Kini, Rumunjskoj, Mađarskoj, Poljskoj, Rusiji, Kubi, Hrvatskoj…

Kako izgled tretmana ?

Tretman se izvodi na strunjači u ležećem, sjedećem ili klečećem položaju.
Poželjno je da osoba bude odjevena u udobnu pamučnu odjeću radi ugode i kvalitete izvođenja (trenirka, pamučna majica, čarape).

Tretman počinje dijagnozom a postavlja se na temelju držanja tijela pri stajanju, hodanju, sjedenju i ležanju. Procjenjuje se napetost mišića, promatra duljina nogu, položaj ramena, asimetrija lica… Na osnovu tih informacija kreira se daljni tijek tretmana.

2821

Koje tehnike se primjenjuju u Yumeiho Terapiji ?

ruke-yumeiho-terapeuta-1
Ruke terapeuta su glavni alat masaže.

Na tijelu se izmjenjuju i međusobno dopunjuju tehnike pritiska dlanovima, pritiska palcem s povlačenjem, istezanja, punkto presure i manipulacije.

Cilj je opuštanje i omekšavanje mišića, istezanje tetiva i ligamenata. Time se zglobovi mogu lakše namjestiti u pravilan položaj i ostati u njemu.

Filozofija Yumeiho terapije

Prema osnivaću Yumeiho terapije Masayukiju S. narušena simetrija tijela uzrok je mnogim bolestima i zdrastvenim tegobama.

Primjer pomak ili dislokacije lijevog kuka i zdijelične regije:

teorija-tezista-tijela

Slika-1 Slika-2 Slika-3 Slika-4

Slika 1. Normalno i simetrično tijelo, s normalno postavljenim kukovima, gdje je težina tijela ravnomjerno raspoređena na lijevu i desnu nogu.

Slika 2. Tijelo u ležečem potrbušnom položaju. Na lijevoj strani tijela pomak ili dislokaciju kuka i zdjelične regije koji za sobom povlaći lijevu nogu . Pomak može nastati tokom samog poroda ili biti stečen u životu . Uzrokuje skraćenje i napetost mišića, tetiva, ligamenata.

Slika 3. Da bi takvo tijelo kod stajanja i pokreta ostalo u ravnoteži prebacuje većinu težišta tijela na desnu nogu. Posljedično se iskrivljuju kralježnica i vrat. Desna noga trpi uz bolove koji se mogu javiti i u cijelom tijelu. Narušava se ravnoteža u cijelom organizmu.

Slika 4. Kad desna noga ne može više podnositi većinu težine tijela,težište prebacuje na lijevu nogu . To uzrokuje dodatno savijanje kralježnice koja poprima izgled slova S. Dolazi do poremećaja, oštećenja, deformacija mišićno-koštanog, živčanog i krvožilnom sustavu. Javljaju se problemi s unutarnjim organima, glavobolje, bolovi u vratu, leđima, kukovima, koljenima te se oštećuju zglobovi…

kukovi-kao-temelj-tijelaKao kod svake građevine, ako je temelj loš, cijela građevina će se kad-tad raspasti. Ako su kukovi nakrivljeni i kralježnica će se iskriviti te stvarati pritisak na živce kralježnice pritišćući tako mišiće i krvne žile što dovodi do bolova i raznih bolesti.

Yumeiho terapijom ponovo se uspostavlja narušena simetrija tijela. Pokušava se ispraviti kompletna postura te pravilno rasporediti težina na lijevu i desnu stranu tijela. To pridonosi nestanku bolova i uživanja u dobrom zdravlju.

Vrlo je velika vjerojatnost da čak i ljudi koji trenutno uživaju u dobrom zdravlju imaju asimetriju tijela koja se sada ne primjećuje. Oni svakodnevno kroče prema bolestima koje bi se mogle izbjeći kada bi se tijelo vratilo u simetriju.

Kontraindikacije

Tretmani se u pravilu ne izvode kod osoba koje boluju od hemofilije,zaraznih bolesti poput sifilisa, tuberkuloze ili akutnog hepatitsa C, kod psihijatriskih bolesnika (u slučaju paranoja i sličnih poremečaja), osoba s glaukomom, herpes zosterom, upalama krvnih žila (flebitis, tromboflebitis, varikozni ulkus…) te diskus hernije u akutnoj fazi.

Kontakt

Josip Gošćak
Yumeiho & Aroma terapeut
email: jgoscak@gmail.com
mob: +385 95 920 55 42
web: www.yumeiho.com.hr


image001

Pošalji upit

Vaše ime*

Email*

Vaša poruka*

Unesite kod u polje ispod.
captcha

Novosti

Gošćak j.d.o.o. Sva prava pridržana.